אתם בוודאי מכירים את הפרסומות של חברת אפל. הפרסומת האחרונה שיצאה לכבוד חג המולד מצויינת כי היא עובדת באופן ישיר על הדעות הקדומות שלנו לגבי טכנולוגיה.
הפרסומת מתחילה עם נער שנראה מחובר יותר למכשיר האייפון שלנו מאשר לאירועים המרגשים ולמראות הנפלאים שסביבו. הוא מנותק מהסביבה ומחובר למכשיר. הפרסומת מסתיימת בנער שמחובר ליצירתיות שלו דרך המכשיר המנתק ובעצם מראה עד כמה הוא מחובר.
הפרסומת הזו היא בעצם שיקוף של התחזית המודרנית והדיסטופית שטוענת שהטכנולוגיה גורמת לנו להיות יותר מבודדים ומנותקים מהסביבה שלנו. אם הפייסבוק והטוויטר והסנפצ'אט והאינסטגרם יותר מעניינים, יותר מיידיים ויותר מושכים מהמציאות מסביב, הרי שבעתיד הלא רחוק כל אחד מאיתנו יראה את העולם סביבו רק דרך המסך. ממש מטריקס בהתגלמותו. בשיחה כזו, היכולת של המכשיר הדגיטלי לתעד, לחבר, לקשר ולהעצים את האינדיבידואל מוקטנת בצורה לא פורפורציונלית לפוטנציאל החיובי האפשרי.
לצערי, במקרים רבים יותר קל להתפתות לדברים השטחיים, המרגשים לרגע או המנתקים שהטכנולוגיה סביבנו מציעה וכמובן שקשה יותר להשתמש בטכנולוגיה כדי ליצור משהו משמעותי, כיוון שזה דורש מאמץ ואורך רוח. לא קשה לראות אנשים מנותקים מסביבתם ונמצאים מעין בועה חברתית כי הווטסאפ יותר מענין מהשיחה עם האדם שיושב לצדך. לטכנולוגיה יש את היכולת לחדור בכוח לתך הזמן שלנו ולתוך החיים.
הטכנולוגיה איננה טובה או רעה, אבל היא גם לא נייטרלית. השאלה היא מה אנו עושים איתה.
ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961
לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.
הוספת תגובה