החופש הגדול מהווה תקופה מיוחדת עבור בני הנוער. מדובר בזמן שבו הלימודים נפסקים והם יכולים לנוח, לחקור תחביבים חדשים ולבלות עם חברים. אולם, החופש הגדול גם טומן בחובו אתגרים רבים, במיוחד בתקופות של שינויים תרבותיים, מגפות עולמיות ומלחמות.
בני הנוער נמצאים בתהליך מתמיד של גיבוש זהותם האישית והחברתית. השינויים התרבותיים המהירים בעידן הדיגיטלי משפיעים עליהם באופן משמעותי. התפתחות האינטרנט והרשתות החברתיות יצרה עולם שבו המידע זורם במהירות, והלחץ החברתי גובר.
לדוגמה, רבים מבני הנוער מבלים שעות רבות ברשתות החברתיות, שם הם נחשפים לתכנים שונים ומגוונים, הכוללים דימויים אידיאליים של חיים מושלמים. המעקב האובססיבי אחרי תמונות וסרטונים יכול להוביל לתחושות של חוסר סיפוק וחרדה. בני נוער עשויים להשוות את חייהם האישיים לחיים המצולמים והמעובדים של חבריהם, ולהרגיש שאינם עומדים בציפיות החברתיות. מגפת הקורונה שינתה את עולמם של בני הנוער בצורה דרסטית. סגירת בתי הספר והמעבר ללמידה מרחוק הובילו לניתוק חברתי ולשינויים בתבנית היומית של הנוער. בני נוער רבים חוו בדידות, דיכאון וחרדה בתקופה זו. גם לאחר החזרה לשגרה, נותרו תחושות של אי-וודאות ופחד מהעתיד.
במהלך החופש הגדול שלאחר תקופת הקורונה, רבים מבני הנוער עדיין מתמודדים עם השפעות המגפה. לדוגמה, חלקם מתקשים לחזור לפעילויות חברתיות רגילות לאחר תקופה ממושכת של בידוד. ישנם בני נוער המעדיפים להישאר בבית ולהמשיך לפתח תחביבים שמצאו במהלך הסגרים, כמו משחקי מחשב או צפייה בסדרות טלוויזיה, במקום לצאת ולפגוש חברים.
אבל אסור לשכוח שתקופת החופש הגדול מהווה זמן של מנוחה ורוגע. כל הדברים שציינתי מאווים אתגר, גם להורים וגם לבני הנוער. אנחנו צריכים להשתמש בזמן הזה כדי לאפשר להם להרגע, אבל גם לאפשר להם לבטא את עצמם בצורה בטוח. בכל מקרה, זה אנחנו נדבר היום על כמה מהאתגרים, למה צריך לשים לב ומתי אנחנו צריכים לשחרר.
ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961
לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.
הוספת תגובה