קריאה איכותית לסוף השבוע. תהנו.
המחיר של חוסר האכפתיות: אין לאן ללכת.
USA Today בכתבה מקיפה על המחיר הכלכלי והאנושי של הצימצום בשירותי בריאות הנפש. סקירה מקיפה על מגמת הצמצום בשירותי בריאות הנפש בארה"ב בעשורים האחרונים והתוצאות העצובות שלה. על סגירת מיטות ומעבר לשירותים בקהילה בלי לתקצב אותם כיאות, שהובילה לעליה משמעותית בחסרי הבית ובאסירים בבתי הכלא החולים בתחלואה נפשית. העצוב בכל הסיפור הוא שעכשיו זה עולה יותר למדינות. גם בישראל יש מגמה של צמצום מיטות אישפוז פסיכיאטרי, בלי לתת מענה טוב לחולים הכרוניים.
כתבה מומלצת!
האדם מת, יחי העל אדם.
כרמל ויסמן על האבולוציה של המין האנושי. היינו כה עסוקים במלחמות פוליטיות וחברתיות, שלא שמנו לב להפיכתנו לסייבורגים ולעומק התלות שפיתחנו בטכנולוגיה. ברוכים הבאים לעידן הפוסט-הומניסטי.
בפרק האחרון של ספרו הפופולרי "'קיצור תולדות האנושות", יובל נח הררי מביע חשש כי אנחנו אחד הדורות האחרונים של ההומו סאפיינס, שכן האדם המשודרג טכנולוגית באופן רדיקלי, לא יהיה עוד בן אנוש.
אנחנו לא מפרסמים בפסייבוק שום דבר על הילדים שלנו.
כתבה לא חדשה מאתר סלייט, אבל ראויה לקריאה חוזרת. "אנחנו לא מפרסמים על הבת שלנו כלום באינטרנט. זו הדרך היחידה להגן עליה ממערכות זיהוי פנים, מאפיון או ממערכות כריית מידע של חברות כלכליות." ולא תאמינו מה זה יכול לעשות לה בעוד עשר שנים. ימנעו ממנה להכנס לבית ספר. יציעו לה אוכל מסוים. היא תהיה מספר. ברוכים הבאים למאה העשרים ואחת. האדם מת, יחי הצרכן.
האם נטילת אקמול בזמן הריון באמת גורמת ל ADHD?
רק לפני שבועיים פורסם מחקר שטוען שאקמול בהריון יגרום לילדכם לסבול מהפרעת קשב. לצערנו, אין הרבה תרופות שניתן לקחת בזמן הריון. אבל מה קורה כאשר אשה בהריון סובלת מכאבים עזים או מחום וזקוקה להתערבות מהירה. כמובן שאפשר לפנות לתרופות סבתא, אבל מה אם הן לא מסייעות? מצד אחד יש מספיק מחקרים שמראים שאקמול (אצטמינופן) לא גורם למומים עובריים משמעותיים, אבל הוא כן משפיע על העובר בעצם נוכחותו. האם המחקר החדש אמור לשנות את התנהלותנו בנוגע לתרופות בזמן הריון? ממש לא – נמשיך לקחת טיפולים רק כשהם באמת הכרחיים, ונמשיך להמנע ככל האפשר מתרופות בהריון. אם אתם מעוניינים לקרוא סקירה באמת מקיפה ומאוזנת על המחקר הזה, אתם מוזמנים.
זה מסובך.
דנה בויד היא חוקרת ומרצה, אשר פרסמה לאחרונה ספר שמסכם מעל עשר שנות מחקר על הנוער בעולם הדיגיטלי. הספר שלה נקרא 'זה מסובך' והוא מצליח להראות בצורה יפה עד כמה התמונה הדמיונית שאנו חושבים על בני נוער דיגיטלים אינה משקפת את המציאות. מנושאים של חיברות עד פרטיות, מבריונות ועד זוגיות, זה הופך ליותר ויותר מורכב. מומלץ לרכוש את הספר בחנויות הספרים אבל למי שלא יכול לחכות, יכול פשוט להוריד קובץ PDF ולקרוא בפורמט דיגיטלי.
ובפינת האתנחתא החצי קומית
יש מדינות מערביות שבהן שיעור הילודה ירד לרמה שלא מצליחה לקיים את האוכלוסיה במדינה. בדנמרק לוקחים את זה מאד ברצינות.
ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961
לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.
הוספת תגובה