רבים מאיתנו נמנעים משיח על קשיים מיניים, בין אם מתוך בושה, חרדה או חוסר ידע. אבל חשוב לזכור שמדובר בבעיות נפוצות מאוד, הן אצל גברים והן אצל נשים, שפוגעות באיכות חיי המין והזוגיות. בעיות בתפקוד מיני הן נושא טעון בסטיגמה חברתית, שלעיתים יכולה לגרום לקושי ומבוכה בקרב הסובלים מהן ולהשפיע עמוקות על הפן האישי והרגשי של חייהם.
הסטיגמה מקושרת לתחושות של בושה, חוסר נוחות ואף פחד לשתף אחרים במצבם, מה שמוביל לבדידות ולהימנעות מלחפש עזרה מקצועית.
יש כל מני סוגים של קשיים בתפקוד מיני:
ההערכה היא שכ-40-45% מהנשים הבוגרות ול-20-30% מהגברים הבוגרים חווים לפחות הפרעה אחת בתפקוד המיני ושכיחות ההפרעות עולה עם הגיל.
הגורמים לבעיות בתפקוד מיני הם רבים ומגוונים, ויכולים להיות גופניים כמו לדוגמא סוכרת ויתר לחץ דם, פסיכולוגיים כמו חרדה או קשיים בזוגיות, ואפילו לחץ חברתי או ציפיות של הסביבה ממך איך לתפקד. בסופו של דבר, יש כמה סיבות שמביאות אותנו לא לטפל אם יש לנו בעיה בתפקוד מיני.
טאבו חברתי – קיימת נורמה חברתית שמייחסת פרטיות ורגישות לנושאים הקשורים לחיי המין. מנושא זה נחשב פרטי ואינטימי מאוד, והרבה אנשים חשים אי נוחות לחשוף קשיים בתחום הזה.
בושה ופגיעה בדימוי העצמי – בעיות בתפקוד המיני עלולות לגרום להרגשת בושה, חרם ופגיעה בדימוי העצמי והביטחון העצמי, במיוחד כאשר זה קשור לתדמית של "גבריות" או מינית. קשה לחשוף חולשות בתחום הזה.
חוסר ידע והכחשה – יש חוסר ידע וידע מוגבל בציבור על השכיחות והטיפולים הקיימים לבעיות בתפקוד המיני. לכן, יש נטייה להכחיש או להתעלם מהבעיה.
חשש מזוגיות/דחייה – אנשים חוששים שחשיפת בעיות תפקוד מיני תגרום לבן/בת הזוג להרגיש פחות מרוצה או מאוהב/ת, או שזה יגרום לדחייה ממערכת היחסים.
מורכבות פסיכולוגית – לבעיות אלו לעתים יש רבדים פסיכולוגיים מורכבים, כמו לחץ נפשי, טראומות או חוסר יכולת להתחבר רגשית עם בן/בת הזוג. קשה מאוד לחשוף רבדים פנימיים אלו.
שלוש נקודות שחשוב לציין:
טיפים נוספים:
ד"ר ירדן לוינסקי הוא פסיכיאטר מומחה, מנהל את מרכז רזולוציה לישומים פסיכולוגים מתקדמים. לפרטים נוספים או קביעת פגישה אפשר לשלוח דואר אל info@resolution.co.il או להתקשר עכשיו 03-6919961
לקבלת עדכונים אפשר להרשם לרשימת התפוצה או לעקוב אחריי בטוויטר.
הוספת תגובה